Nature Line Cutlery valmistaa Outokummun tehtaallaan uudelleenkäytettäviä aterimia puukomposiitista. Tuotantopäällikkö Anna-Leena Savinaisen tehtävänä on huolehtia siitä, että arki tehtaalla rullaa sujuvasti. Toisin sanoen hän vastaa tuotannonsuunnittelusta, henkilöresurssien hallinnasta ja materiaalihankintojen tekemisestä – tai tarvittaessa vaikka hajonneen jääkaapin uusimisesta.

Tehdasympäristöt tulivat Savinaiselle tutuiksi jo lapsuudessa hänen isänsä kautta. Aikuisiällä hänen silmäänsä pisti erityisesti yksi olennainen muutos: nykypäivän tuotantolaitoksissa lattiat eivät enää peity lastuihin, vaan tilat ovat puhtaita, valoisia ja siistejä. Toisinaan vierailijatkin ovat hämmästelleet sitä, miten miellyttävässä ympäristössä yrityksen tuotanto työskentelee.   

Savinaisen matka Nature Line Cutlerylla alkoi vuonna 2020, kun ensiaskeliaan ottaneeseen yritykseen haettiin toimistoassistenttia. Reilu vuosi assistentin virassa auttoi Savinaista hahmottamaan tuotantoa kokonaisuutena, minkä jälkeen hänestä on tullut kiinteä osa yritystä ja sen kehitystyötä.

Uudenlaisen liiketoiminnan rakentaminen on ollut haastava, mutta antoisa matka. Kun toimintaa on rakennettu miltei tyhjästä, edes tuotantopäällikön toimenkuvaan ei ole ollut valmista mallia. Niinpä Savinaisen työ on kehittynyt yhtä matkaa yrityksen muiden toimintojen kanssa.  

Teollisuus ja monialainen osaaminen ovat juurtuneet Outokumpuun vahvasti, ja Savinainen kuvailee kaupungin ilmapiiriä kehitysmyönteiseksi. Työpaikkojen lisäksi Outokumpu tarjoaa paljon mahdollisuuksia lapsiperheille, mikä näkyy muun muassa edullisina asuntoina, monipuolisina harrastusvaihtoehtoina ja kouluterveydenhuollon palvelujen saatavuutena.

Vaikka Outokumpu on rauhallinen pikkukaupunki, Savinaisen mielestä sieltä löytyy jokaiselle jotakin – palvelut, harrastukset, ystävät ja luonto ovat kaikki aivan kulman takana.